piątek, 25 stycznia 2019

Ciasto makowe

Biszkopt makowy

  • 8 białek,
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki octu
  • 2 łyżki mąki pszennej 
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 6 łyżek suchego maku
  • szczypta soli

Masa jabłkowa

  • 1 kg jabłek (lub jabłka że słoika)
  • 2 opakowania galaretki zielonej,

Masa budyniowa

  • ½ litra mleka
  • 2 opakowania budyniu waniliowego,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 200 g masła 
  • 3 łyżki cukru pudru
Biszkopt pieczemy 25 min w 170°
Jak wystygnie kroimy na pół (albo robimy od razu dwa cieńsze) 

Biszkopt 
Jabłka 
Biszkopt 
Budyń 
Dekoracja 

Przepis nie mój 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz