Biszkopt makowy
- 8 białek,
- 1,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki octu
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 6 łyżek suchego maku
- szczypta soli
Masa jabłkowa
- 1 kg jabłek (lub jabłka że słoika)
- 2 opakowania galaretki zielonej,
Masa budyniowa
- ½ litra mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego,
- 1 łyżka cukru waniliowego,
- 200 g masła
- 3 łyżki cukru pudru
Biszkopt pieczemy 25 min w 170°
Jak wystygnie kroimy na pół (albo robimy od razu dwa cieńsze)
Biszkopt
Jabłka
Biszkopt
Budyń
Dekoracja
Przepis nie mój
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz