środa, 31 maja 2017

Zupa Serowa

PRZEPIS WG. KUCHNI LIDLA :)


Składniki:



  • 250 g serka topionego (śmietankowego)
  • Litr bulionu
  • 2 cebule, pokrojone w kosteczkę
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • sól
  • pieprz


  • Przygotowanie

    Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Cebulę i czosnek szklimy na oliwie. W rondlu podgrzewamy bulion, dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszamy. Gotujemy cały czas, aż serki się całkowicie rozpuszczą.
    Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodajemy usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem.


    Trochę zmieniłam przepis z kuchni lidla na jeszcze prostszy i tańszy :)
    Mam nadzieję że wam się spodoba :))

    wg mojej rodziny smakuje jak zupki chińskie :D




    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz